Werkwijze

U kunt zich via de website aanmelden wanneer u een verwijzing van uw huisarts of specialist heeft. Het kan ook zijn dat uw huisarts uw aanmelding via Zorgdomein verzorgt. In beide gevallen ontvangt u binnen 48 uur een e-mail met een uitnodiging voor een intake of informatie over de wachtlijst. Momenteel is de wachttijd 2 maanden. Tot u gezien bent voor uw intake, blijft uw verwijzer diegene die uw vragen met betrekking tot uw klachtenbeeld kan beantwoorden.

Wanneer u uitgenodigd bent voor een intake, is het belangrijk de verwijzing van de huisarts mee te nemen, als deze niet via Zorgdomein door de huisarts verstuurd is. Ook uw paspoort is belangrijk zodat wij uw medisch dossier kunnen aanmaken.

U vindt ons op de eerste etage van het Elkerliek ziekenhuis in Deurne. Direct na de röntgenafdeling ziet u aan de linkerkant een grote wachtkamer met glazen wand. Uw behandelaar zal u daar tijdig tegemoet komen. U hoeft zich niet te melden.

Tijdens de intake- en onderzoeksfase worden samen met u, uw klachten en uw verwachtingen van een begeleiding besproken en onderzocht. Een eerste intake  gesprek duurt gemiddeld 45 minuten, zo ook gesprekken voor begeleiding of behandeling.

Indien daar aanleiding voor is, kan er ook een psychodiagnostisch onderzoek gepland worden om u klachtenbeeld nader onder de loupe te nemen. Hierdoor kan een behandeling precies op maat gemaakt worden. Na de intake en mogelijke onderzoeksfase  wordt samen met u een behandelplan opgesteld. Hierin staat waar de behandeling zich op richt en hoe de werkwijze is. Met uw toestemming kan een verslag van het behandelplan naar uw verwijzer gestuurd worden. De meeste behandelingen duren 5-10 gesprekken. Dit is sterk afhankelijk van de persoon, diens eigenheid en het klachtenbeeld waarvoor u komt.

Na afronding van een behandeling kan er met uw toestemming opnieuw een bericht naar uw verwijzer worden gestuurd. Tijdens de laatste gesprekken zal de begeleiding afgebouwd worden en krijgt u mogelijk handvatten voor een terugval preventieplan.